Opoziv Icon Alliance, Alliance GT

//Opoziv Icon Alliance, Alliance GT

Opoziv Icon Alliance, Alliance GT

RAZLOG ZA OVAJ OPOZIV

J-Tech Corp., proizvođač Icon motorističkih kaciga, donio je odluku da na određenim Icon Alliance Dark kacigama koje su proizvedene u razdoblju od siječnja 2017. do srpnja 2017. i Icon Alliance GT Horror i Rubatone kacigama koje su proizvedene u razdoblju od ožujka 2017. do srpnja 2017. može postojati pogreška povezana sa sigurnošću motornog vozila („potencijalno oštećene kacige“). Ova se obavijest primjenjuje na veličine extra small (XS), small (S), medium (M), large (L), extra large (XL), double extra large (2XL) i triple extra large (3XL) tih modela kaciga.  Točnije, D-prstenovi prišiveni u tkaninu sustava pričvršćivanja u nekim kacigama mogu se odvojiti od tkanine zbog neispravnog šivanja.  Nositelj kacige u slučaju sudara možda neće biti odgovarajuće zaštićen, što povećava rizik od tjelesne ozljede ili smrti.  Iako samo mali postotak potencijalno oštećenih kaciga sadrži spornu pogrešku, J-Tech dobrovoljno povlači cijelu proizvodnu seriju zbog maksimalnog opreza te će besplatno pribaviti zamjenske kacige svim vlasnicima potencijalno oštećenih kaciga.

ŠTO BI TREBALI UČINITI VLASNICI KACIGA

Ako ste vlasnik potencijalno oštećene kacige, trebali biste prvo provjeriti je li vaša kaciga podložna ovom programu zamjene čineći sljedeće:

  1. provjerite je li naziv modela „Alliance” ili „Alliance GT” naveden na DOT certifikacijskoj oznaci na poleđini kacige kao što je prikazano ispod

 

  1. provjerite posjedujete li model Alliance Dark, Alliance GT Horror ili Alliance GT Rubatone, kao što je prikazano ispod:

 

Alliance Dark     Alliance GT

    Rubatone

Alliance GT

Horror (crvena)

Alliance GT

Horror (plava)

  1. pogledajte unutar kacige, ispod obloge, kako biste pronašli datum oznake pričvršćen na proširenoj polistirenskoj („EPS“) oblozi. Na oznaci provjerite:
  2. je li naznačen mjesec/godina unutar razdoblja od siječnja 2017. do srpnja 2017. za kacige Alliance Dark ili od ožujka 2017. do srpnja 2017. za kacige Alliance GT Rubatone i Alliance GT Horror; te
  3. NIJE li navedena zelena kvačica na oznaci s datumom kao što je prikazano ispod. Sve kacige sa zelenom kvačicom na oznaci koja je pričvršćena na EPS oblozi pregledana je prije prodaje i NEMA spornu pogrešku iz ovog opoziva.
Kvačica

SVE KACIGE SA ZELENOM KVAČICOM NA OZNACI KAO ŠTO JE PRIKAZANO IZNAD

NISU PODLOŽNE OVOM OPOZIVU I NE TREBAJU SE VRATITI.

Ako vaša kaciga ispunjava gore navedene kriterije, prestanite je upotrebljavati.  Krajnji korisnici koji posjeduju potencijalno oštećenu kacigu trebali bi kontaktirati distributera od kojeg su kupili kacigu kako bi dogovorili besplatnu zamjensku kacigu.

Imajte na umu da je proizvođač kacige posvećen kvaliteti i sigurnosti te da se ispričava zbog neugodnosti koje bi ova obavijest mogla uzrokovati.  Proizvođač kacige vrlo rado će surađivati s vama na razborit način koji podržava vaše zadovoljstvo i sigurnost.

Zahvaljujemo vam što ste cijenjeni korisnik Icon kacige.

 

http://www.rideicon.com/helmet-recall

By | 2017-10-11T09:53:00+00:00 listopad 11th, 2017|Novosti|Komentari isključeni za Opoziv Icon Alliance, Alliance GT

About the Author: